2. Karşıyaka Tiyatro Festivali

spot_img

2. Karşıyaka Tiyatro Festivali bugünden itibaren Suat Taşer Açık Hava Tiyatrosunda sizlerle. Etkinlik programında birbirinden güzel oyunlar ve bu oyunlarda oynayan birbirinden güzel tiyatro sanatçıları var. Yazandan yönetene tasarımdan müziğe her şeyiyle emek harcanmış oyunların içeriklerini beğeninize sunuyoruz.

Kibarlık Budalası – 02 Nisan Pazartesi, 20.30

kibarlık budalası ile ilgili görsel sonucu17. yüzyıl Fransa’sında, cahil, saf ama oldukça zengin bir adam olan Mösyö Jourdain’in tek amacı asilzade olmaktır. Bu yolda kendini gülünç duruma düşürür, alay edilir ama yolundan sapmaz, her şeyi göze alır.

Notre Dame Quasimodo Müzikali – 03 Nisan Salı, 20.30

Notre Dame - Quasimodo müzikali ile ilgili görsel sonucu

Halk tarafından hor görülen, çirkin olduğu için alay edilen Quasimodo, münzevi bir hayat sürmeye çalışır, halkın içine karışmaktan hiç hoşlanmaz. İnsanlara karşı hissettiği kin gün gittikçe büyürken Esmeralda ile tanışır.

Müfettiş – 04 Nisan Çarşamba, 20.30

müfettiş haldun dormen ile ilgili görsel sonucu

Kılık değiştirmiş bir müfettişin kentine geleceğini öğrenen kaymakam, bürokratlarını toplayıp onlara müfettişin en iyi biçimde ağırlanması talimatını verir. Birkaç  gündür kasabada bulunan iyi giyimli Hlestekov’un müfettiş zannedilmesiyle işler karışır. Durumdan yararlanan ve işi rüşvet almaya kadar götüren Hlestakov’un müfettiş olmadığının anlaşılması, gerçek müfettişin gelmesine denk gelir.

Azizname – 06 Nisan Cuma, 20.30

azizname aziz nesin oyun ile ilgili görsel sonucuAziz Nesin’in ünlü eserinden uyarlanan Azizname, yenilenen güçlü sanatçı ve tasarımcı kadrosuyla önce İstanbul’da, daha sonra tüm Türkiye’de seyircisi ile buluşacak.

Çocuk İstiyorum – 06 Nisan Cuma, 20.30 (Etkinlik iptal olmuştur.)

çocuk istiyoru tiyatro ile ilgili görsel sonucuÇok zengin bir adam düşünün. Taşlardan bile özür dileyen; kısa boyundan, kilosundan, olmayan saçından şikayetçi bir adam. Bir de kadın düşünün. Evlenmeye karar vermiş bir fettan. Fit görünümüyle popülerliğe mahkum bir doktor. Zekasına değil de güzelliğine güvenen genç bir kadın. Bu oyunda herkes hem av hem de avcı. Hedefi kimin vuracağı ise şimdilik belirsiz.

Çehov Kabare – 07 Nisan Cumartesi, 20.30

çehov kabare ile ilgili görsel sonucu“Kimse gülmedi çünkü kimse benim kadar acı yaşamadı.” demiş büyük usta Anton Çehov.

Aradan ne kadar yıl geçerse geçsin hep bir umudun kölesi değil mi insanoğlu? Önemli olan geçen yıllar değil elbette. Yeni, mutlu bir yaşamın daima başlayacak olması. Biz de kendimizden sonra gelecek yaşamı göremeyeceğiz kuşkusuz. Ama şimdiden onun için yaşıyor, onun için acı çekiyor ve onu yaratıyoruz. Varoluşumuzun amacı budur işte. Siz buna kısaca mutluluk diyebilirsiniz.

Aşk Halleri – 08 Nisan Pazar, 20.30

aşk halleri zuhal olcay ile ilgili görsel sonucu

Liz ve Richard konservatuvarı beraber okuyup beraber bitiren, tam 20 yıl beraber sahne alan iyi bir ikilidir. Derken Liz her şeyi geride bıraktı. Sahnelerden uzak bir yaşamı tercih etti. Aradan 10 yıl geçtikten sonra Richard, 30 yıl önce birlikte oynadıkları mezuniyet oyunlarını tekrar sahneye koymaya hazır. Doğru kişiyi bulamadığından şansını deniyor ve Liz’i davet ediyor.

Elif’in Düşleri, 8 Nisan’da Maşa ile Koca Ayı sizlerle. Bu çocuk oyunları da 12.00 ve 14.00’da gösterime sunulacak.

 

spot_img

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

5 Farklı Sebeple Neden Yaşlı Adam ve Deniz Okumalıyız?

Yaşlı Adam ve Deniz, mücadelenin değerini ve kaybetmenin içinde de bir başarı ve onur olduğunu dile getiren zamansız bir hikayedir.

Türk Mitolojisinde Kartal Figürü

Kartal, Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip hayvan figürüdür. Destanlara ve efsanelere konuk olarak hükümdarlık alametine dönüşmüştür.

Geyik: Türk Mitolojisinin Derinliklerindeki Ruhsal Rehber

Türk mitolojisinde geyik, doğa ile insan arasındaki ilişkiyi simgeler. Ruhsal yolculuk, rehberlik ve dönüşüm figürü olarak geçmişten günümüze derin bir anlam taşır.

Alıntının Hikâyesi: Livaneli’den Aşk, Travma ve Unutabilmek Üzerine

“Aşk, bir uçurum kıyısında gözü bağlı yürümektir.”

Müziğin Kalbinin Attığı O Yer: Royal Albert Hall

1871'de açılan Royal Albert Hall yıllar boyunca birçok sanat etkinliğine tanıklık etmiştir.

İngiliz İç Savaşı: Sebepleri ve Sonuçları

17. yüzyılda İngiltere'de yaşanan iç savaş, kısa bir süreliğine de olsa Cromwell liderliğinde askeri bir yönetimi meydana getirdi.

Anadolu Turnesi: Psikedelik Bir Yolculuğun Sosyolojik Yansımaları

Alternatif rock grubu Venus Music Peace Band'in Anadolu Turnesine dair bir belgesel incelemesi.

Magnum Fotoğrafçısı Elliott Erwitt: Sıradışı Perspektif

Magnum fotoğrafçılarının yeni yazısında Elliott Erwitt'in hayatına ve eserlerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.