67. Sait Faik Hikâye Armağanı’nın Kazananı Belli Oldu!

spot_img
Türk edebiyatında öykü türünün en saygın ödüllerinden birisi olan Sait Faik Hikâye Armağanı bu yıl 67. Kez sahibiyle buluştu. Bu yılın galibi Deli Tarla adlı öykü kitabı ile Şermin Yaşar oldu.

1955 yılında düzenlenmeye başlayan Sait Faik Hikâye Armağanı, 1960’a kadar Varlık Yayınları himayesinde gerçekleştirildi. 3 yıllık bir aranın ardından, 1964’te Darüşşafaka Cemiyeti yarışmayı düzenleyen kurul olarak başa geçti ve günümüze kadar da sürdürdü. Günümüze kadar sürdürülen bu yarışma bu yıl 67. kez düzenlendi ve ödül sahibiyle buluştu.

Söz konusu yarışma Darüşşafaka Cemiyeti ve Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın iş birliğiyle düzenlendi. Geçtiğimiz aylarda ilk olarak ilk etapta 89 öykü kitabı arasından 10 kitap seçilmiş ve bir kısa liste oluşturularak bu liste duyurulmuştu. Listenin duyurulmasının ardından Doğan Hızlan başkanlığında toplanan jüri ile kazanan kitap Sait Faik Abasıyanık’ın ölüm yıl dönümü olan 11 Mayıs tarihinde açıklandı.

Doğan Hızlan ile birlikte Jale Parla, Metin Celâl, Hilmi Yavuz, Nursel Duruel, Beşir Özmen ve Murat Gülsoy gibi isimlerin yer aldığı jüri, birinciliği Şermin Yaşar’a verdi.

Jüri bu ödülün Şermin Yaşar’a verilmesinin sebebini de  “İnsan psikolojisinin karanlık yanlarını ustaca kurulmuş olay örgüleri ve ironik bir dille anlatmakta gösterdiği başarı,” şeklindeki ifadesiyle açıkladı.

Kitap ise yayınevi tarafından şu sözlerle tanıtıldı:

“Şermin Yaşar’dan “yeniden gülmeyi başarabilen insanların muamması” için öyküler. Deli Tarla gibi coşkulu, beklenmedik ve merhamete muhtaç…”

 

spot_img
Kader Gürcüoğlu
Kader Gürcüoğlu
hayat boyu öğrenici, biraz da fazla meraklı

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Marmaris’te Yaz Rüyası: 5 Günlük Keşif Rotası

Ege ve Akdeniz'in incisi Marmaris için keyifli bir yol rotası.

Feminizmin Gücü: Patriyarka’nın Sosyal Yapılara Etkisi

Patriyarkal sisteme meydan okuyan feminizm, kadını güçlendirip eşitlikçi bir toplum inşasına öncülük eder.

Söylenti Konser Takvimi: Üç Büyükşehirde Kimler Var?

Söylenti müzik ekibi tarafından hazırlanan; İstanbul, Ankara ve İzmir'e müzik coşkusunu tattıracak birbirinden farklı Mayıs ayı konserleri sizlerle!

5 Farklı Sebeple Neden Yaşlı Adam ve Deniz Okumalıyız?

Yaşlı Adam ve Deniz, mücadelenin değerini ve kaybetmenin içinde de bir başarı ve onur olduğunu dile getiren zamansız bir hikayedir.

Türk Mitolojisinde Kartal Figürü

Kartal, Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip hayvan figürüdür. Destanlara ve efsanelere konuk olarak hükümdarlık alametine dönüşmüştür.

Geyik: Türk Mitolojisinin Derinliklerindeki Ruhsal Rehber

Türk mitolojisinde geyik, doğa ile insan arasındaki ilişkiyi simgeler. Ruhsal yolculuk, rehberlik ve dönüşüm figürü olarak geçmişten günümüze derin bir anlam taşır.

Alıntının Hikâyesi: Livaneli’den Aşk, Travma ve Unutabilmek Üzerine

“Aşk, bir uçurum kıyısında gözü bağlı yürümektir.”

Müziğin Kalbinin Attığı O Yer: Royal Albert Hall

1871'de açılan Royal Albert Hall yıllar boyunca birçok sanat etkinliğine tanıklık etmiştir.

İngiliz İç Savaşı: Sebepleri ve Sonuçları

17. yüzyılda İngiltere'de yaşanan iç savaş, kısa bir süreliğine de olsa Cromwell liderliğinde askeri bir yönetimi meydana getirdi.

Anadolu Turnesi: Psikedelik Bir Yolculuğun Sosyolojik Yansımaları

Alternatif rock grubu Venus Music Peace Band'in Anadolu Turnesine dair bir belgesel incelemesi.