Friends’in Meşhur Ördek ve Tavuk İkilisine Ne Oldu?

Editör:
Aleyna Kavak
spot_img

Hepimizin ilgiyle takip ettiği, hala etkilerini sürdüren geçmişten getirdiğimiz bir dizi olan Friends‘in bize öğrettiği ve bıraktığı çok şey var.

Peki, Joey ve Chandler‘ın ördek ve tavuğunu hatırladınız mı? Bu yazımızda onlara ne oldu, bu soruya cevap arayacağız.

Nasıl Gelmişlerdi?

Season 4 Episode 3 GIF by Friends - Find & Share on GIPHY

Civciv ve ördeğe dizinin 3. sezonun 21. bölümünde rastlıyoruz. Joey, evde Kate için üzülürken televizyonda civcivlere doğru bakılmadığı halde nasıl öldürüldükleriyle karşılaşır ve Kate ile beraber onlara da üzülmeye başlar.

Ertesi gün Joey, Chandler’a hediye olarak civciv alır. Chandler ilk başta bunu garipse de sonraki sahnelerde ne kadar da sahiplendiğini anlamak mümkün. Zira Joey’e şu şekilde serzenişlerde bulunur:

“Tüm gün evdeydim. Gelince de bize iki saniye vakit ayırıyorsun. Arkadaşlarınla takılmayı mı düşünüyorsun? Hiç sanmıyorum bayım.”

Adeta bir anne babaya dönüşmeleri ve bunun üzerine ufak çaplı kavga etmeleri izleyiciyi eğlendiren etkenlerden yalnızca biri. Joey’nin cevabı da Chandler’ın olayı içselleştirmesine neden oluyor desek yeridir:

“Kafamı dağıtmalıyım. Tüm gün çalıştım.”

“Civcivimize bakmak sana göre bir iş değil mi yani?”

Chandler’ın verdiği cevapla Joey’nin civcive ve kendisine yeteri kadar zaman ayırmadığını anlayabiliyoruz. Bu tartışmanın ardından da henüz bir civcive hazır olmadıklarını fark ediyorlar. Chandler da ertesi gün civcivi geri götürmeye karar veriyor ancak geri götüremediği gibi yanında bir ördek de getiriyor. Böylece Friends’in meşhur ördek ve tavuk ikilisi diziye girmiş oluyor.

Vukuatları

Phoebe‘nin ördek ve tavuk arasındaki tartışmayı karşısına alarak çözüme kavuşturacağını inanması ve tartışmayı ördek tarafından dinlemesi izleyiciyi en çok güldüren sahnelerden biri.

Phoebe ve Joey’nin ördek ve tavuk üzerinden iddiaya girmeleri ve Joey’nin tavuğu engellemesi renk katan sahnelerden yalnızca biri.

“BU GÜRÜLTÜ NE?”
“SENSİN!”

Tavuğun bazı değişimlerden geçtiği zamanlara da şahit olduk dizide. Rachel‘ın sabahları ne kadar sinirli olduğunu da biliyorduk. Sabaha karşı tavuğun horoza dönüşmesiyle (!) horoz gibi ses çıkarması da böyle bir sahne izlememize neden olmuştu.

Dilerseniz bu ünlü sahneyi aşağıdan izleyebilirsiniz!

Tüm bunların yanında tavuk ve ördek Friends dizisine neşe kattı desek yeridir. Hatta Rachel ve Monica‘nın ev kaybetmesine bile neden olmuşlardı. Hatırlarsanız Joey-Chandler ve Monica-Rachel ikilisi ördek ve değişim gösteren tavuğun gitmesine karşılık ev değiştirme iddiasına girmişlerdi. Uzun bir yarış maratonu sonunda da Ross‘un hazırladığı sorular arasında “Candler Bing ne iş yapıyordu?” sorusuna yanıt bulamayan Rachel ve Monica bu iddiayı kaybetmişlerdi. Böylelikle hem ördek ve tavuk gitmemişti hem de evlerinden olmuşlardı.

Peki Tavuk ve Ördeğe Ne Oldu?

10+ Times 'Friends' Tackled Serious Issues

Bize bu kadar eğlenceli anlar yaşatan ve dizinin bir parçası haline gelen tavuk ve ördek ikilisine ne olduğunu asla göstermediler.

Senaryo:

Joey: Monica ve Chandler için evi ısıtan hediyem.
Phoebe: Bu bir civciv ve ördek yavrusu!
Joey: Uh-huh. Onlara Chick Jr. ve Duck Jr. adını verdim
Phoebe: Bunun olacağını tahmin etmedim.
Joey: Evet, yeni evde buna bayılacaklar. Bilirsin? O büyük bir arka bahçesi var. Ve sonra yaşlandıklarında, Chandler’ın diğer civciv ve ördeği götürdüğü o özel çiftliğe gidebilirler.
Phoebe: Evet.
Joey: Evet. İnsanların orayı ziyaret edememesi utanç verici.
Phoebe: Yine de kural bu.

Bu senaryoda yer alan konuşmayı dikkate aldığımızda öldüklerini varsayabiliriz. Ancak ekip muhtemelen Joey üzülmesin diye yaşlanıp bir çiftliğe yerleştirdikleri yalanını uydurdular.

Hayranlar bu konuda ikiye ayrılıyor diyebiliriz. Bir kısmı Chandler’ın onları yok ettiğini söylerken diğer bir kısmı yaşlılıktan dolayı öldüklerini savunuyor. Bize kalırsa, bizler de aynı şeyi düşünüyor ve yaşlılıktan dolayı öldüklerini varsayıyoruz. Sonrasında da Joey’nin bundan etkileneceğini bildikleri için bir çiftlik yalanını uydurdular.

Bu durum Ross’un evcil köpeği olan Chi-Chi’nin durumunu hatırlatmadı desek yalan olur.


Kaynakça:

Narkive. Web. Erişim: 10.07.2023

spot_img
Gaye Nur Karabay
Gaye Nur Karabay
"yaşadım" diyebilmen için

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.

You’ya Veda: Önceki Sezonda Neler Oldu?

You, beşinci sezonuyla son kez ekranlara gelirken, önceki sezonlarda neler oldu hatırlayalım.

Altı Çizilenlerde Bu Ay: Ahmed Arif | Hasretinden Prangalar Eskittim

Söylenti Edebiyat editörleri, Altı Çizilenler serisinde bu ay, doğum gününde, şiirin aykırı sesi, toplumcu gerçekçiliğin öncülerinden, Türk edebiyatının benzersiz şairi Ahmed Arif'e yer veriyor!

Orta Çağ Avrupası’nda Evlilik, Boşanma ve Eğlence Kültürü

"Ben senin için yaşamayı göze aldım" diyenleriniz varsa, itinayla "Sıkıysa Orta Çağ'da yaşasana" diyebilirsiniz çünkü bu çağda yaşamak sanıldığından çok daha zor.

HBO Max’te İzleyebileceğiniz Yapımlar

İşte HBO Max'te izleyebileceğiniz yapımlar.

Exulansis: Anlaşılamamanın Getirdiği Vazgeçiş

Exulansis, kişinin anlaşılamayacağını düşünerek kendini anlatmaktan vazgeçişini konu alır.

Şahane Hatalar : Kendi Maceranı Kendin Yarat

Sadece hataların sonuçlarına odaklanmak yerine, bu hataların insanları nasıl şekillendirdiğini ve nasıl birer öğrenme fırsatı sunduğunu ele alan sıra dışı kitap: Şahane Hatalar.

Yahya Kemal Şiirlerinde Yedi Farklı Tema

"İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar." Türk edebiyatına hayalinden kelimeler armağan ve miras bırakan Yahya Kemal Beyatlı.

Kayıp Seslerden Yazının Öznelerine: Virginia Woolf’un Eserlerinde “Kadın” Teması

Woolf’un dilinde "kadın", tarihin dışına itilmiş bir sesin geri çağrılması, unutulmuş bir hakikatin dile gelmesidir.