Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Sahiplerini Buldu!

spot_img

  Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri, yazarın anısına Attilâ İlhan Bilim Sanat Kültür Vakfı tarafından Türkiye İş Bankası Kültür Yayınları’nın desteğiyle verilen bir ödüldür. Roman ve şiir alanlarında verilen ödüllerde bu yıl Şiir kategorisinde 52, Roman kategorisinde ise 49 eser değerlendirildi.

  Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Roman Seçici Kurulu’nun üyeleri, Mehmet Eroğlu’nun Başkanlığında; Deniz Yüce Başarır, Faruk Şüyün, Seval Şahin ve aile adına Ali Cem İlhan olurken,

  Attilâ İlhan Edebiyat Ödülleri Şiir Seçici Kurulu’nun üyeleri ise, Metin Celal’in başkanlığında; A. Ali Ural, Adnan Özer, Tuğrul Tanyol ve aile adına Kerem Alışık oldu.

Jürinin değerlendirmesiyle bu yıl kazanan eserler:

Roman Ödülü: Aşıklar Bayramı – Kemal Varol

Seçici Kurul’un, Kemal Varol’a verdiği ödülün gerekçesi şöyleydi: “Sözlü kültür ile yazılı kültürü başarılı bir şekilde birleştirmesi, âşık geleneğini baba-oğul ilişkisiyle harmanlaması, yolculuk üzerine kurgulanan yapıdaki yolculuğa paralel şekilde ilerleyen bir iç hesaplaşmayı etkileyici bir dille anlatması.”

Şiir Ödülü: Hayhuy – Elif Sofya  

Seçici Kurul’un, Elif Sofya’ya verdiği ödülün gerekçesi şöyleydi: “Elif Sofya kısa dizelerle, sesi kısarak yalın anlatımla ulaştığı şiirini ileri götüren yaklaşımıyla 2020 Attila İlhan Şiir Ödülü’ne değer görülmüştür.”

İlk Roman Ödülü: At Sancısı – Elvan Kaya Aksarı

Seçici Kurul, Elvan Kaya Aksarı’ya verdiği bu kararının gerekçesini şöyle açıkladı: “Eser, atlı arabacılığın macerası üzerinden değişen dönemleri anlatımda farklı dil yapıları kullanmasındaki başarısı, çeşitli yan karakterler yaratması konusundaki yaratıcılığı sebebiyle ödüle değer bulunmuştur.”

İlk Şiir Kitabı Ödülü: Sevgili Kardeşim Ben – Enes Kurdaş 

 

Seçici Kurul’un, Enes Kurdaş’a verdiği ödülün gerekçesi şöyleydi: “Enes Kurdaş, günlük konuşma dilinde yumuşak geçişlerle şiiri yakalaması, bunu şiire aktarışındaki başarısı ve mısraya kattığı kırılma sayesinde şiiriyet kazandırması sebebiyle 2020 İlk Şiir Kitabı Vakıf Özel Teşvik Ödülü’ne değer görülmüştür”.

spot_img
Bahar Teğin
Bahar Teğin
her gün biraz daha ölüyoruz azizim.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.

You’ya Veda: Önceki Sezonda Neler Oldu?

You, beşinci sezonuyla son kez ekranlara gelirken, önceki sezonlarda neler oldu hatırlayalım.

Altı Çizilenlerde Bu Ay: Ahmed Arif | Hasretinden Prangalar Eskittim

Söylenti Edebiyat editörleri, Altı Çizilenler serisinde bu ay, doğum gününde, şiirin aykırı sesi, toplumcu gerçekçiliğin öncülerinden, Türk edebiyatının benzersiz şairi Ahmed Arif'e yer veriyor!

Orta Çağ Avrupası’nda Evlilik, Boşanma ve Eğlence Kültürü

"Ben senin için yaşamayı göze aldım" diyenleriniz varsa, itinayla "Sıkıysa Orta Çağ'da yaşasana" diyebilirsiniz çünkü bu çağda yaşamak sanıldığından çok daha zor.

HBO Max’te İzleyebileceğiniz Yapımlar

İşte HBO Max'te izleyebileceğiniz yapımlar.

Exulansis: Anlaşılamamanın Getirdiği Vazgeçiş

Exulansis, kişinin anlaşılamayacağını düşünerek kendini anlatmaktan vazgeçişini konu alır.

Şahane Hatalar : Kendi Maceranı Kendin Yarat

Sadece hataların sonuçlarına odaklanmak yerine, bu hataların insanları nasıl şekillendirdiğini ve nasıl birer öğrenme fırsatı sunduğunu ele alan sıra dışı kitap: Şahane Hatalar.

Yahya Kemal Şiirlerinde Yedi Farklı Tema

"İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar." Türk edebiyatına hayalinden kelimeler armağan ve miras bırakan Yahya Kemal Beyatlı.

Kayıp Seslerden Yazının Öznelerine: Virginia Woolf’un Eserlerinde “Kadın” Teması

Woolf’un dilinde "kadın", tarihin dışına itilmiş bir sesin geri çağrılması, unutulmuş bir hakikatin dile gelmesidir.