Şubat-Mart 2024
Beyoğlu’nda yer alan; müze, sergi, tiyatro ve daha birçok kültür-sanat etkinliklerinden en çok öne çıkanları sizler için derledik! Kültür-Sanat editör ekibimizin son zamanlarda gerçekleşecek olan etkinliklerden Beyoğlu seçkileri;
Salt Beyoğlu

Üç İç Denizin Ülkesi Sergisi (7 Kasım 2023 – 14 Nisan 2024) Handan Börüteçene’nin eşsiz arkeolojik-tarih sergisi, kesinlikle görmeye değer. Bu sergide, Handan Börüteçene‘nin birikimine ilk defa bu kadar kapsamlı çalışılmış ve benzersiz bir koleksiyon. Sanata eserlerine gösterilmesi gereken özenin günümüzdeki önemine dikkat çekiyor.
Salt Galata

Türkiye’de Mimarlık Eğitimi Sergisi (6 Aralık 2023 – 31 Mart 2024) Mimarların sahip olduğu bilgiyi deneyimden önce akademik bir şekilde edinmesi, ülkemizde erkenden gerçekleşmiş bir durumdur. Mimarların okullaşma sürecine dikkat çeken bu serginin bir de 20 Ocak 2024, 15.00’te açık dersi yapılacak “Açık Ders: ‘Türkiye’de Mimarlık Eğitimi: Bir Kurumlaş(ma)ma Tarihi’ Uğur Tanyeli” üstelik program herkesin katılımına açık ve ücretsiz.
Koro Performansı: Chromas (23 Ocak Salı, 19.00/ 24 Şubat Cumartesi, 17.00/ 23 Mart Cumartesi, 17.00) Chromas, Latince renkler anlamına geliyor. Birçok farklı sesin bir araya geldiği bu koroyu pek çok farklı günde deneyimleme fırsatı bulunmakta. Herkesin katılımına açık ve tamamen ücretsiz.
Pera Palas Hotel

Pera Palace’da Cumartesi Tiyatrosu; İnsancıklar (2 Mart Cumartesi 12.00) Fyodor Dostoyevski’nin İnsancıklar adlı aşk trajedisini deneyimlemek için daha farklı ve büyülü bir atmosfer arayanların kesinlikle ilgisini çekecektir. Mimari yapısı ve manevi geçmişiyle ‘Pera Palas Hotel’ tiyatro izlemek için benzersiz bir seçenek olabilir.
AKM Atatürk Kültür Merkezi

Amadeus Tiyatrosu (25 Şubat, Pazar – 19:30) 5. sezonu ile Amadeus, Selçuk Yöntem ve Tansu Biçer’in başrollerinde bulunması, 70 kişilik dev kadrosuyla dev bir prodüksyona sahip. Önceki sezonlarında da salonları tamamen dolduran bu oyun, hakkında çok konuşturacak gibi görünüyor.
İstanbul Modern

Zamansız Meraklar Sergisi: Dijital kültürün sanatçıların üretimine ve yol haritasına etkisini, somutlaştırarak gözler önüne sunuyor. Dünyanın pek çok farklı yerinden çalışmaların derlenmesiyle oluşturulmuş bu sergi, yaratıcılığın somutlaşmış bir hali gibi görünüyor.
Yüzen Adalar: İstanbul Modern’in dokuzuncu koleksiyon dergisi olan yüzen adalar, müzenin çeşitli yerlerine dağılmış bir vaziyette konumlandırılmış. Onlarca sanatçının eserinin bulunduğu bu koleksiyon, keşfedilmeyi bekliyor.
Renzo Piano – Yerin Ruhu: İstanbul Modern’in yeni binasının mimarisinin sergilendiği bu eser, ziyaretçiler tarafından ücretsiz olarak görülebiliyor. Yapımı 6 yıl süren yeni binanın tasarımsal süreci hakkında ipuçları taşıyor.
Pera Müzesi

Tam Yerinden Gelecek Hatıraları, Kesişen Dünyalar, Osman Hamdi Bey, Ağırlık ve Ölçü Sanatı, Kahve Molası gibi sergileri içerisinde barındıran Pera Müzesi, yalnızca sergi değil aktif olarak kültür-sanat faaliyetlerinin bulunduğu önemli bir nokta. İçerisinde yer alan tüm bu sanata bir de binanın kendi kıymetli tarihi dokusu ekleniyor.
Türkiye İş Bankası Müzesi

1953 – 2016 yıllarının Beyoğlu İş Bankası binası olan müze, ziyaretçilerini tarihi dokusuyla etkiliyor. İçerisinde şu an Türk Resmini İzlemek ve İstanbul’un Resmi isimli koleksiyona ait parçalar görülebilmekte. Özel ve önemli bir etkinlik olan Gül İrepoğlu Anlatıyor: Kadınların Gözünden Kadınların Fırçasından isimli sergi ise kadınlar gününe ithafen 9 Mart 2024 tarihinde kapılarını ziyaretçilerine açacak.
Yapı Kredi Müzesi

Yapı Kredi Müzesi, en çok koleksiyoncuları sevindirecek. Sikke Koleksiyonu, oldukça önem verilerek titizlike hazırlanmış ayrıca çok fazla parçaya sahip. Etnografik Eserler bölümünde Türk-İslam kültürüne ait dokuları ve eserleri bulabilirsiniz. Özel Atatürk Bölümü dahi bulunan müzeyi, tercih edenler sanal tur ile gezme imkanına da sahip.
Kaynakça