Diziyi Okumak: Friends Hakkında Bir Kitap

spot_img

”Bazı şeyler geçmişe aittir. Friends geçmiş zamanın bir hikâyesidir.’

 

Friends ilk bölümünü 1994 yılında yayınlayıp 10 sene ekranlarda kalan, 10 sezonluk bir Amerikan durum komedisidir. 130’dan fazla ülkede tekrarları hala yayınlanmaya devam ediyor.

”Friends’in etrafında o kadar çok heyecan vardı ki onu izlemeyen insanlar bile ondan çok haberdardı. En hafif deyimiyle onlar her yerdeydiler.”

                                                                     Friends Hakkında Bir Kitap,sayfa 112

Diziyi izleyen herkesin temel seviyede bir Friends bilgisi vardır. Smelly cat, Rachel’ın saç kesimi gibi şeyler hayatlarında bir yer etmiştir. Parola yayınlarının bizleri buluşturduğu ”Friends Hakkında Bir Kitap” adlı eserde Kelsey Miller, diziyi her yönüyle ele alıyor.

Kitap üç bölümden oluşuyor ve üç bölüm de kendi içinde bölümlere ayrılıyor. İlk bölümde David Crane ve Marta Kauffman’ın yollarının kesişmesi, başarısız dizi deneyimleri ve Friends ile başarının yakalanması anlatılıyor. Daha sonraki bölümlerde ise efsane dizinin efsane kadrosunun seçimleri, bölümlerde fark etmediğimiz detaylar, bölümlerin küresel etkisi gibi şeyler anlatılıyor.Bir maymunla dizi çekmenin nasıl olduğu,hayranların çoğunun hoşuna gitmeyen Rachel-Joey ilişkisinin iç yüzü,televizyonda bir lezbiyen düğünü yayınlanmasının ne gibi etkiler yarattığı gibi birçok şey de kitapta mevcut.

”Yaratıcılarının kendilerinin ifade ettiği şekilde Friends, hayatınızda arkadaşlarınızın sizin aileniz olduğu o dönem hakkındaydı.”

                                                                          Friends Hakkında Bir Kitap, sayfa 23

Friends izleyicilerinin neredeyse hepsinin aklını kurcalayan ”Monica’nın o dairede yaşamaya parası nasıl yetiyor?” ,”Mor duvarların olayı ne?’‘ gibi soruların cevabı ise kitabın sonundaki makalede bulunuyor.

Hayranları için gerçek bir başucu kitabı ve diziye yeniden başlama isteği uyandıracak cinsten özenle yazılmış bir eser. Friends hayranlarına tavsiyemizdir!

”Bir hayranın sevgisini kullanarak,bir şovu hem eskimez yapan hem de bir döneme ait yapan şey hakkında bir yazı yazabilir misiniz? Peki ya onu tekrar izlenilesi ve bazen de pişmanlık duyulabilecek şey hakkında? Bu kitap sizin bunları yapabileceğizi ileri sürüyor.”

-Linda Holmes

spot_img
Arşiv
Arşiv
Söylenti Dergi'de geçmiş zamanda yazar olan dostlarımızın eserleri bu hesapta arşivlenmektedir. Yazar onayı olduğu sürece kaynak göstererek kullanmak serbesttir.

1 Yorum

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Alıntının Hikâyesi: Livaneli’den Aşk, Travma ve Unutabilmek Üzerine

“Aşk, bir uçurum kıyısında gözü bağlı yürümektir.”

Müziğin Kalbinin Attığı O Yer: Royal Albert Hall

1871'de açılan Royal Albert Hall yıllar boyunca birçok sanat etkinliğine tanıklık etmiştir.

İngiliz İç Savaşı: Sebepleri ve Sonuçları

17. yüzyılda İngiltere'de yaşanan iç savaş, kısa bir süreliğine de olsa Cromwell liderliğinde askeri bir yönetimi meydana getirdi.

Anadolu Turnesi: Psikedelik Bir Yolculuğun Sosyolojik Yansımaları

Alternatif rock grubu Venus Music Peace Band'in Anadolu Turnesine dair bir belgesel incelemesi.

Magnum Fotoğrafçısı Elliott Erwitt: Sıradışı Perspektif

Magnum fotoğrafçılarının yeni yazısında Elliott Erwitt'in hayatına ve eserlerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.

You’ya Veda: Önceki Sezonda Neler Oldu?

You, beşinci sezonuyla son kez ekranlara gelirken, önceki sezonlarda neler oldu hatırlayalım.

Altı Çizilenlerde Bu Ay: Ahmed Arif | Hasretinden Prangalar Eskittim

Söylenti Edebiyat editörleri, Altı Çizilenler serisinde bu ay, doğum gününde, şiirin aykırı sesi, toplumcu gerçekçiliğin öncülerinden, Türk edebiyatının benzersiz şairi Ahmed Arif'e yer veriyor!

Orta Çağ Avrupası’nda Evlilik, Boşanma ve Eğlence Kültürü

"Ben senin için yaşamayı göze aldım" diyenleriniz varsa, itinayla "Sıkıysa Orta Çağ'da yaşasana" diyebilirsiniz çünkü bu çağda yaşamak sanıldığından çok daha zor.