Edebiyat ve Patates Turtası Derneği

spot_img

Edebiyat ve Patates Turtası filmi, Netflix’in orijinal içeriklerinden biri. Başrollerinde Lily James, Michiel Huismen, Penelope Wilton gibi isimlerin yer aldığı 2018 yapımı filmin yönetmen koltuğunda Mike Newell oturuyor.

İkinci Dünya Savaşı sırasında Almanlar tarafından işgal edilen Guernsey Adası’ndan kesitlerle başlayan film, Londra da yaşayan genç yazar Juliet Ashton’un hayatıyla devam ediyor. Mesafelere rağmen, Guernsey Adası Sakinleri’nden bir mektup sayesinde haberi olan Juliet ve adalıların hayatı yine aynı mektup sebebiyle kesişmiş oluyor.

Juliet ve Dausey arasında geçen samimi mektuplaşmalar bize savaşın ağır yükünü, yokluğu ve çaresiz kalındığında kitap dahi çalınabileceğini gösteriyor. Filmin en sevdiğim kısımlarından birinin mektuplaşma safhası olduğunu rahatça söyleyebilirim.

Edebiyat ve Patates Turtası Derneği’nin ortaya çıkış hikayesiyle birlikte meraka düşen Juliet kendini apar topar Guernsey Adası’nda buluyor.
Filmin asıl olay örgüsü ada da başlarken; savaşın etkilerini halk üzerinde gözlemleyebilme fırsatı yakalıyoruz, bunda dönemin mükemmel yansıtılışının etkisi de çok büyük. Kostümler, dekorlar, el yazmaları… hepsi birer rüya gibi.

Savaş ve sonrasında yaşananların kabus gibi olduğu da bir gerçek.

Filmin sizi alıp götüren kısmı neresi olur bilemem, ancak; büyük fedakarlıklar izleyebileceğinizi, çoğu zaman empati yapma ihtiyacı duyacağınızı, filmi izlerken ve sonrasında yüzünüzden sıcak bir tebessümün eksik olmayacağını söyleyebilirim.

Benim gibi dönemler arası gezintiyi seven biriyseniz, bu filmi size rahatlıkla tavsiye edebilirim.

Önemli not: Patates Turtası’nda un yok, tereyağı yok, yalnızca patates ve patates kabukları var.

spot_img
Arşiv
Arşiv
Söylenti Dergi'de geçmiş zamanda yazar olan dostlarımızın eserleri bu hesapta arşivlenmektedir. Yazar onayı olduğu sürece kaynak göstererek kullanmak serbesttir.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Dante’nin İlahi Komedyası’nda İnsanlığın Mitolojik ve Manevi Seyahati: Kayboluşun Karanlığı ve Kurtuluşun Işığı

Dante’nin İlahi Komedyası; insanlığın ahlaki seçimlerini sorgulamasına, içsel çatışmalarını aşmasına ve evrensel sorulara yanıt bulmasına rehberlik eder.

Kırmızının Tonlarına Bürünmüş 7 Yabancı Albüm Kapağı

Temalarında kırmızı renginin ön planda olduğu ve gizli anlamlarıyla bizi farklı yolculuklara çıkaran albümleri sizler için derledik.

Marmaris’te Yaz Rüyası: 5 Günlük Keşif Rotası

Ege ve Akdeniz'in incisi Marmaris için keyifli bir yol rotası.

Feminizmin Gücü: Patriyarka’nın Sosyal Yapılara Etkisi

Patriyarkal sisteme meydan okuyan feminizm, kadını güçlendirip eşitlikçi bir toplum inşasına öncülük eder.

Söylenti Konser Takvimi: Üç Büyükşehirde Kimler Var?

Söylenti müzik ekibi tarafından hazırlanan; İstanbul, Ankara ve İzmir'e müzik coşkusunu tattıracak birbirinden farklı Mayıs ayı konserleri sizlerle!

5 Farklı Sebeple Neden Yaşlı Adam ve Deniz Okumalıyız?

Yaşlı Adam ve Deniz, mücadelenin değerini ve kaybetmenin içinde de bir başarı ve onur olduğunu dile getiren zamansız bir hikayedir.

Türk Mitolojisinde Kartal Figürü

Kartal, Türk mitolojisinde önemli bir yere sahip hayvan figürüdür. Destanlara ve efsanelere konuk olarak hükümdarlık alametine dönüşmüştür.

Geyik: Türk Mitolojisinin Derinliklerindeki Ruhsal Rehber

Türk mitolojisinde geyik, doğa ile insan arasındaki ilişkiyi simgeler. Ruhsal yolculuk, rehberlik ve dönüşüm figürü olarak geçmişten günümüze derin bir anlam taşır.

Alıntının Hikâyesi: Livaneli’den Aşk, Travma ve Unutabilmek Üzerine

“Aşk, bir uçurum kıyısında gözü bağlı yürümektir.”

Müziğin Kalbinin Attığı O Yer: Royal Albert Hall

1871'de açılan Royal Albert Hall yıllar boyunca birçok sanat etkinliğine tanıklık etmiştir.