İyiliklere Açılan Kapı: The Good Place

spot_img

Yoğun tempolu bir günün gecesi elimizde atıştırmalıklarımızla dizi izleyip kafamızı kısa bir süre de olsa dağıtmak, yorgunluğumuzu atmak hepimiz isteriz. Böyle zamanlar için The Good Place yardımımıza koşuyor! Eğer “zaman nasıl geçti anlamadım” diyebileceğiniz bir dizi arıyorsanız bu dizi  isteğinizi karşılayacak türden. 2016 yılında ilk sezonu çıkan  ve 2020 yılında final veren dört sezonluk The Good Place dizisi alıştığımız sitcom dizilerin biraz dışında. Dizinin ilk sezonları bizi çok eğlendirirken son sezonda biraz daha duygusal sahnelerle karşılaşıyoruz.

Dizi “The Office”, “Parks and Recreation” ve “Brooklyn Nine-Nine” gibi izleyici kitlesi yüksek yapımlarda da imzası olan Michael Schur tarafından yaratılmıştır. Dizide cennetin mimarı olarak bilinen karaktere Michael adı verilerek ince bir gönderme yapılmıştır. Başrollerini Kristen Bell, Jameela Jamil, Manny Jacinto, Ted Danson, William Jackson Harper ve D’arcy Carden’in paylaştığı bu dizi bizi keyifli bir yolculuğa çıkarıyor. Yardımcı oyuncular ve başka dizilerden severek izlediğimiz  konuk oyuncular diziye renk katıyor.

The Good Place, Eleanor karakterinin ölmesi ve kendini cennette bulması ile başlayan bir yolculuğun hikayesi. Eleanor kendisinin cennete olduğuna inanmayan, çevremizde onun gibi biri gördüğümüz zaman kötü olarak yargılayabileceğimiz biri olarak en başta bize yansıtılıyor. Dizinin ilerleyen bölümlerinde ise cennette iyi bir insan olmaya karar verip hayatının yönünü değiştirmeye çalışan bir Eleanor görüyoruz. Eleanor ve arkadaşlarının tüm aksiliklere rağmen savaştıkları “herkes iyi insan olabilir” mücadelesinden anladığımız üzere, dizide verilmek istenen mesajın iyi insan olmak olduğunu çıkarabiliriz. Olay Eleanor ile başlasa bile aslında tek bir karakter üzerinden konunun dönmemesi, her karakterin hayat hikayelerine dokunması, bizi sıkmayan ve farklı olaylar üstünde de yorum yaparak bize öğretilen iyilik kavramına bakış açımızın gelişmesini sağlıyor.

Alıştığımız sitcom dizilerinden farkı ise diziyi bitirdiğimizde kendi içimizden bir şeyler bulabiliyor olmamız. Her izleyicinin kendine özel anlamlar, mesajlar bulması bu diziyi farklı kılan en önemli özelliklerinden biri. Ayrıca, dizide bol bol felsefeye yer verilmesi felsefe severlerinin oldukça ilgisini çekecek, sevmeyenlerin ise ilgi duymasını sağlayabilecektir.

Diziyi bitirdikten sonra aslında insanların ne koşullar altında kötü olmak zorunda kaldığını fark edecek, hayatımızdaki insanlara zor da olsa birkaç kez şans vermeyi deneyebileceğiz. Dizinin verdiği alt mesaj sayesinde ise kendimizi çok daha huzurlu ve mutlu hissedebiliyoruz. Dört sezon ile kısıtlı kalıp bizi her ne kadar üzse bile, tekrar izlediğimizde aynı duyguları buluyor olabileceğimize olan inancımız çok yüksek.

spot_img

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Magnum Fotoğrafçısı Elliott Erwitt: Sıradışı Perspektif

Magnum fotoğrafçılarının yeni yazısında Elliott Erwitt'in hayatına ve eserlerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.

You’ya Veda: Önceki Sezonda Neler Oldu?

You, beşinci sezonuyla son kez ekranlara gelirken, önceki sezonlarda neler oldu hatırlayalım.

Altı Çizilenlerde Bu Ay: Ahmed Arif | Hasretinden Prangalar Eskittim

Söylenti Edebiyat editörleri, Altı Çizilenler serisinde bu ay, doğum gününde, şiirin aykırı sesi, toplumcu gerçekçiliğin öncülerinden, Türk edebiyatının benzersiz şairi Ahmed Arif'e yer veriyor!

Orta Çağ Avrupası’nda Evlilik, Boşanma ve Eğlence Kültürü

"Ben senin için yaşamayı göze aldım" diyenleriniz varsa, itinayla "Sıkıysa Orta Çağ'da yaşasana" diyebilirsiniz çünkü bu çağda yaşamak sanıldığından çok daha zor.

HBO Max’te İzleyebileceğiniz Yapımlar

İşte HBO Max'te izleyebileceğiniz yapımlar.

Exulansis: Anlaşılamamanın Getirdiği Vazgeçiş

Exulansis, kişinin anlaşılamayacağını düşünerek kendini anlatmaktan vazgeçişini konu alır.

Şahane Hatalar : Kendi Maceranı Kendin Yarat

Sadece hataların sonuçlarına odaklanmak yerine, bu hataların insanları nasıl şekillendirdiğini ve nasıl birer öğrenme fırsatı sunduğunu ele alan sıra dışı kitap: Şahane Hatalar.

Yahya Kemal Şiirlerinde Yedi Farklı Tema

"İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar." Türk edebiyatına hayalinden kelimeler armağan ve miras bırakan Yahya Kemal Beyatlı.