Hızla yayılan salgın sonrası ada, vahşi hayvanlar tarafından toplanan cesetlerle doluydu ve tüm köyler ölmüştür. Fiji nüfusunun üçte biri, toplam 40 bin kişi öldü.
1889: Rus Gribi

Rus Gribi, tarihte bilinen en eski grip salgını olarak tarihe geçmiştir. Bu salgın Sibirya ve Kazakistan’da başlamıştır, Moskova’ya gitti ve Finlandiya’ya ve ardından Avrupa’nın geri kalanına taşındığı Polonya’ya gitmiştir. Ertesi yıl, Kuzey Amerika ve Afrika’ya geçmiştir ve 1890’ın sonunda 360 bin kişi ölmüştür.
1918: İspanyol Gribi
Dünya çapında 50 milyon ölümle sonuçlanan kuş gribi, 1918 gribi ilk olarak Avrupa, Amerika Birleşik Devletleri ve Asya’nın bazı bölgelerinde gözlenmiştir. Ardından hızla dünyaya yayılan virüs, 1918 baharında Madrid’de bir grip salgını olduğuna dair telgraf hizmetleri raporları, salgının İspanyol gribi olarak adlandırılmasına yol açmıştır.
Grip alışılmadık şekilde hızla yayılan ve ölümcül bir salgındı. H1N1 virüsünün neden olduğu salgın dünya genelinde milyonlarca insanın ölümüne neden olmuştur. Tarihteki en ölümcül salgınlardan biri olan İspanyol Gribi, Kuzey Kutup Bölgesi’nden Pasifik Adaları’na kadar dünyanın her yerine yayılmayı başarmıştır.
Salgın İspanya’ da başlamamasına rağmen “İspanyol Gribi” olarak anılmasının nedeni ise, I. Dünya Savaşı’na katılamayan İspanya dışındaki tüm ülkelerde salgın konusunda basın yasağı olması ve salgından bahseden tek ülkenin İspanya olmasıdır. Virüsün en önemli özelliği çocuk veya yaşlı bünyelere değil, sağlıklı bünyelere saldırmasıydı. İspanyol gribi dünya genelinde 50-100 milyon sağlıklı insanın ölümüne sebep oldu.
1957: Asya Gribi
Çin‘de başlayıp önce uzak doğuya daha sonra da Avustralya, Amerika ve Avrupa‘ya yayılmıştır. Ortalama dört yılda bir salgın olarak ortaya çıkmaktadır. Asya gribi, ABD’ de yaklaşık 40 milyon insana bulaşmış, 8 bin kişinin de ölümüne neden olmuştur. Tüm dünyada ise 4 milyon insanın ölümüne sebep olmuştur.
Virüs Şubat 1957’de ilk kez Singapur’da görülmüştür. Pandemi iki dalga halinde gelmiştir. Nisan 1957’de Singapur’dan Hong Kong’a geçen virüs, 1957 yazında Birleşik Krallık ve Amerika Birleşik Devletleri’ndeki kıyı şehirlerine yayılmıştır. On yıl süren Asya Gribi 1968’de kayboldu.
1981: HIV / AIDS
İlk olarak 1981’de tanımlanan AIDS, bir kişinin bağışıklık sistemini yok etmektedir ve sonunda vücudun genellikle mücadele edeceği hastalıklar nedeniyle ölümle sonuçlanmaktadır.
AIDS ilk olarak Amerikan gey topluluklarında gözlemlenmiştir. Ancak 1920’lerde Batı Afrika’dan, bir şempanze virüsünden geliştiğine inanılmaktadır. HIV virüsü ile enfekte olanlar; enfeksiyon üzerine ateş, baş ağrısı ve genişlemiş lenf düğümleriyle karşılaşılmıştır. Semptomlar azaldığında, taşıyıcılar kan ve genital sıvı yoluyla oldukça bulaşıcı hale gelmektedir ve hastalık T hücrelerini yok etmektedir. Belirli vücut sıvılarıyla yayılan hastalığın ilerlemesini yavaşlatmak için tedaviler geliştirilmiştir. Ancak tanımlandığından bu yana dünya çapında 35 milyon insan AIDS’ten ölmüştür ve henüz bir tedavi bulunmamıştır.