Love, Death & Robots: Akılları Zorlayan Animasyon, Bilim Kurgu ve Antoloji Dizisi

spot_img

David Fincher imzalı, Netflix’ in 2019 yılında ilk sezonunu yayınlayarak büyük ses getirdiği fütüristtik animasyon dizisi; Love, Death & Robots. Son olarak 20 Mayıs 2022 tarihinde üçüncü sezonunun yayınlanmasıyla birlikte, gündeme geri yükselerek aldığı geri dönüşlerle animasyon türündeki tahtını korumaktadır. Bilim kurgu, fantezi, korku, komedi ve distopik hikâyeleri ile dikkat çeken, her bölümün ortalama 5 ile 15 dakika arasında değiştiği animasyonlu kısa öyküler, izleyiciye çerez tadında bir şölen yaratmaktadır. Bölümleri izlerken şaşırmaya ve sürprizlere hazır olun! Bölümler arası konu bütünlüğü olmaması da cabası!

Klişelerden Kaçanlara Özel: Love, Death & Robots

IMDb: 8.4/10

Yapımcılığını David Fincher’ ın üstlendiği bu antoloji serisinin yönetmen koltuğunda ise Tim Miller oturmaktadır.

Birinci sezonu 18 bölümden oluşan antoloji dizisinin her bölümü birbirinden tamamen farklıdır. Bölümler, farklı sanatçı ve tasarımcılarla çalışılarak bize adeta görsel şölen sunmaktadır. Bütçesi oldukça yüksek olan CGI teknolojisi ve 2D çizimlerle karşılaşarak, yarattıkları dünyanın içinde kendimizi bulmamız mümkün. Robotik yaşam, yapay zekâ, cyperpunk evren gibi birçok hikâyenin geçtiği bu sezon, seyircinin beğenisini kazanmıştır. Antolojinin neredeyse kötü hiçbir bölümü olmamasına karşın şiddetle tavsiye edebileceğimiz bölümleri ise ‘Three Robots’ ve ‘Zima Blue’ dur.

İkinci sezon ise 8 bölümden oluşmaktadır. İzleyici tarafından ilgi ile karşılanan ikinci sezon da beklentilerimize hitap etmiştir. Her bölümün hikâyesi birbirinden farklıdır. Distopik ve kara mizah içeren hikâyeler, her bölümün sonunda durup düşünmemizi sağlamaktadır. Teknolojinin yaratacağı distopik hikâyeler içeren bu sezonda, birinci sezonun izlerini görmekteyiz. Birinci sezona göre daha sönük kalsa da, izleyiciler tarafından beğeni toplayabilmiştir. ‘ All Through the House’ ise en etkileyici bölümlerinden biridir.

Geçtiğimiz Mayıs ayında yayınlanan üçüncü sezon ise 9 bölümden oluşmaktadır. Hayal gücünü zorlayan bölümleri ile büyük ses getiren Love, Death & Robots geri dönüşünü yapmıştır. Görsel şölen içeren animasyon dünyasının sınır tanımaz çılgınlığını kanıtlar nitelikte olan bu sezon, izleyicilerini sanatına hayran bıraktırmıştır. Bu serinin her bir bölümü esrarengiz, tuhaf, farklı ve sürpriz doluydu. Sanat, tasarım ve özgünlüğü iliklerimize kadar hissettiğimiz 3. sezon 9. bölümü herkesi kendine hayran bırakmıştır. Şimdiye kadar ki en sıra dışı ve etkileyici bölüm olarak gösterebileceğimiz ‘Jibaro’ adlı bölüm için, 1 yıl 7 aylık bir süreç ve emekten bahsedilmektedir. Ortaya çıkan bölüm ise gerçek mi, animasyon mu kargaşası yaratacak kadar iyi bir görsel efekt şöleni niteliğindedir. ‘Bad Travelling’ bölümü de seyirciyi kendine hayran bırakmıştır.

Seri tüketici toplumda yaşamamıza rağmen hala izleyiciyi heyecanlandırmayı başaran Love, Death & Robots serisi, yine adından çokça söz ettirerek gündemde kalmayı başarmıştır. Her sezonun ayrı bir tadı olmasına rağmen; Love, Death & Robots severleri için ilk göz ağrısı olan birinci sezonun yeri bambaşkadır. Her bölümüne ayrı odaklanacağınız, klişelerden uzak, yaratıcı tasarımları ve hikâyeleri ile dikkat çeken bu serinin dikkatinizi çekeceğine eminiz.

Kaynakça:

https://www.netflix.com/tr/title/80174608

https://www.imdb.com/title/tt9561862/

https://en.wikipedia.org/wiki/Love,_Death_%26_Robots

spot_img
Dilara Yağmur Yarıcı
Dilara Yağmur Yarıcı
İstanbul Kültür Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Radyo, Televizyon ve Sinema bölümü.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.

You’ya Veda: Önceki Sezonda Neler Oldu?

You, beşinci sezonuyla son kez ekranlara gelirken, önceki sezonlarda neler oldu hatırlayalım.

Altı Çizilenlerde Bu Ay: Ahmed Arif | Hasretinden Prangalar Eskittim

Söylenti Edebiyat editörleri, Altı Çizilenler serisinde bu ay, doğum gününde, şiirin aykırı sesi, toplumcu gerçekçiliğin öncülerinden, Türk edebiyatının benzersiz şairi Ahmed Arif'e yer veriyor!

Orta Çağ Avrupası’nda Evlilik, Boşanma ve Eğlence Kültürü

"Ben senin için yaşamayı göze aldım" diyenleriniz varsa, itinayla "Sıkıysa Orta Çağ'da yaşasana" diyebilirsiniz çünkü bu çağda yaşamak sanıldığından çok daha zor.

HBO Max’te İzleyebileceğiniz Yapımlar

İşte HBO Max'te izleyebileceğiniz yapımlar.

Exulansis: Anlaşılamamanın Getirdiği Vazgeçiş

Exulansis, kişinin anlaşılamayacağını düşünerek kendini anlatmaktan vazgeçişini konu alır.

Şahane Hatalar : Kendi Maceranı Kendin Yarat

Sadece hataların sonuçlarına odaklanmak yerine, bu hataların insanları nasıl şekillendirdiğini ve nasıl birer öğrenme fırsatı sunduğunu ele alan sıra dışı kitap: Şahane Hatalar.

Yahya Kemal Şiirlerinde Yedi Farklı Tema

"İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar." Türk edebiyatına hayalinden kelimeler armağan ve miras bırakan Yahya Kemal Beyatlı.

Kayıp Seslerden Yazının Öznelerine: Virginia Woolf’un Eserlerinde “Kadın” Teması

Woolf’un dilinde "kadın", tarihin dışına itilmiş bir sesin geri çağrılması, unutulmuş bir hakikatin dile gelmesidir.