Klişe diyebileceğimiz bir konuyla Prime Video‘da yayımlanan ancak insanların bu klişeliğine rağmen oldukça ilgi gösterdiği Maxton Hall, Prime Video’nun Uluslararası dizileri arasında en başarılısı olarak tahtın sahibi oldu diyebiliriz.
Maxton Hall Dizisinin Konusu Nedir?

Dizi, oldukça bilindik bir konuyu işliyor. Burslu öğrenci Ruby Bell‘in görmemesi gereken bir ana şahit olmasının ardından okulun en beğenilen erkeği, aynı zamanda milyoner varis James Beaufart‘ın bu sırra karşı onu susturmasını konu alıyor. Aradaki çatışmanın bir çekime dönüşmesiyle de dizinin gelişimi başlıyor.
Dizi her ne kadar klişe bir konuyu ele alsa da izleyicilerin tepkileri oldukça olumlu yönde. Çünkü aslında dizi bizleri biraz konfor alanımızda hissettiriyor ve geçmişe götürüyor. Bu nedenle izleyiciler klişe olduğunu bilseler de diziyi bir oturuşta bitirebiliyorlar. Diğer yandan dizide yer alan oyuncular da dizinin bu denli sevilmesinin nedenlerinden biri.
O zaman gelin, bu dizide çalan sekiz şarkıya beraber bakalım.
Where’s My Love
“If you’ve bled, I bleed the same
(Eğer sen kanadıysan, ben de aynı şekilde kanıyorum) If you’re scared, I’m on my way
(Eğer korktuysan, yoldayım)”
Bu şarkı, Ruby’nin sahada tek başına antrenman yapan James’den özür dilemesinin ardından bariz bir şekilde aralarındaki çekimi fark etmesiyle çalıyor. Düzenledikleri etkinlik dolayısıyla Londra’ya gidip, orada Victoria döneminden kalma kıyafetleriyle dans eden çiftimize arkada bu şarkı eşlik ediyor.
Şarkı genel olarak James ve Ruby’nin arasındaki elektriklenmenin ilk anlarından çalıyor. Çiftle oldukça uyumlu olan şarkı, izleyicilerin de hafif bir tebessümle ekrana kilitlenmesine neden oluyor.
Moth To A Flame
“Right here with me, babe
(Tam burada benimlesin, bebeğim) Where it truly lies
(Gerçekten olduğun yerde)”
Londra’da James’in babasının oldukça sert davranmasının ardından orayı terk eden Ruby ve James’in, fotoğraflarından etkinlik posteri yapmasının ardından araları iyice açılır. Ancak James ondan uzak durmayacağını dile getirir. Ruby ise okulda görünmez olmayı tercih etmiştir ancak şimdi James yüzünden herkes onu tanıyordur.
Tüm bunların ardından yeni bir başlangıç yapmak isteyen James, Ruby’i partiye davet eder. Ruby’nin partiye gelmesiyle etrafı umursamadan dans eden çiftimize bu şarkı eşlik eder.
The Love I Give
“I gotta keep a hold of the love you gave
(Senin sevgine tutunuyorum) And give a little back in a better way
(Sana daha iyisini geri verebilmek için)”
Bu şarkı da aynı partide çiftimizin ilk dansı sırasında çalıyor. Hem sözleri hem de melodisiyle sahneye oldukça uygun bir şarkı olduğunu söylemeden edemeyeceğiz. Böylelikle James ve Ruby arasındaki yakınlığa da çok net bir şekilde şahit olmuş oluyoruz.
I Found
“And I found love where it wasn’t supposed to be
(Aşkı olmaması gereken bir yerde buldum) Right in front of me
(Tam önümde)”
Yine aynı partide James’in arkadaşları tarafından havuza atılan Ruby’nin fobisine tanık oluyoruz. Elbette onu o durumdan James kurtarıyor. Küçüklüğünde boğulma tehlikesi atlattığını ve babasının da onu kurtarmak için yaşadığı kaza sonucunda engelli kaldığını öğreniyoruz. Ruby için oldukça özel olan bu bilgiyi James ile paylaşmasının ardından ikilinin arasında özel bir dil oluşmaya başlıyor. Bu şarkı da tam olarak bu sahnede çalıyor. James, Ruby’e olan ilgisini sorguluyor. Ancak geri adım da atamıyor.
Go Solo
“For your love, I will go far
(Senin için sevgilim, uzaklara gideceğim) I wanna be wherever you are
(Neredeysen orada olacağım) I know I’m coming back for you
(Biliyorum sana geri dönüyorum)”
Çiftimiz henüz bir ilişkiye başlamadan James’in babasının bu ilişkiye müdahale etmesiyle birlikte işler iyi klişeleşir. Ancak dizi bu noktada da kendini izletmeyi başarıyor aslında. James’in babasının James’i Ruby’den uzak tutmak amacıyla onu Ruby ile tehdit eder. Tahmin edeceğiniz gibi James de Ruby’e kötü davranmaya başlar. Bu ayrılığın ardından da şarkıyla beraber bir iyileşme aşaması görüyoruz. Daha doğrusu eski hallerine döndüklerini görüyoruz.
Ek olarak dizinin bir diğer çifti olan Lydia ve Graham arasındaki ilişkinin bitmesi de bu şarkıyla beraber gerçekleşiyor.
Sea of Love
“I wanna tell you
(Sana söylemek istiyorum)
How much I love you
(Seni ne kadar sevdiğimi)”
Bu şarkı ise üzücü olduğunu çok sonra anlayacağımız bir sahnede çalıyor. James’in annesini son kez gördüğü, bunu bilmediği ve ondan ayrılırken aslında ona kırgın ve kızgın bir şekilde ayrıldığı anda bu şarkıyı duyuyoruz.
Brave
“She tells me that I’ll be alright
(Bana iyi olacağımı söyledi)
And for a second it feels like I believe her
(Bir an için ona inanıyormuşum gibi geliyor)
‘Cause I forgot the way that I felt
(Çünkü hissettiğim yolu unuttum)
I’m trying, I’m just trying to be brave
(Deniyorum, sadece cesur olmayı deniyorum)”
Bu şarkı da Ruby’nin Oxford’da James’in babası tarafından bu ayrılığa zorlandığını öğrendiği anda çalmaya başlıyor. Ardından James ile karşı karşıya geliyor. Tam bu anda sözleriyle sahnenin oldukça fazla bağdaştığını söylemeden edemeyeceğiz. Dizide çalan en güzel şarkılardan birisi bizce.
Run Like A River
“If it feels like all your dreams are broken
(Eğer tüm hayallerin kırılmış gibi hissediyorsan) And you fall down on your knees
(Ve dizlerinin üzerine düşersen) Oh, you gotta get up and just keep on going
(Kalkmalısın ve devam etmelisin) Gotta run to me
(Bana koşmalısın)”
Bu şarkı da sezonun son bölümünde hem Ruby hem James hem de diğer karakterlerin Oxford’da mülakatlarını istedikleri şekilde sonuçlandırmasının ardından çalıyor. Aile baskılarını bir kenara bırakan Beaufart kardeşler Ruby’nin telkiniyle yeni hayata ilk adımlarını atıyorlar.