“Otis Tarda”nın Çekimleri Tamamlandı

spot_img

Otis Tarda: lat. Toy 

“Otis Tarda”nın çekim aşaması sona erdi. Yapım, macerasına devam edebilmek için sizlerin desteğini bekliyor!

Nadir Minnettar (2014) ve Gerçek Kahraman (2016) kısa filmlerinin yönetmeni, çizer ve prodüksiyon tasarımcısı Emre Öksüz’ün son kısası “Otis Tarda”dan güzel haberler var!

Ön hazırlığının 6 ay, çekimlerinin ise 3 gün sürdüğü, pek çok saygın platformdan aldığı destekle yola çıkan “Otis Tarda” filminin çekimleri nihayet tamamlandı.

9. Kısakes Film Festivali’nde Pitching Kategorisi’nde yarışan ve desteğe değer görülen “Otis Tarda”, Okan Üniversitesi Kısa Film Yarışması kapsamında düzenlenen FilmYap Atölyesi’ne seçilme başarısını da göstermişti.

Çekimleri Bahçeköy Ormanları ve Ayvat Bendi’nde tamamlanan filmin oyuncu kadrosu da dikkat çekici. Filmde Uğur karakterini canlandıran Yiğit Ege Yazar, Ömür Atay’ın “Kardeşler” filmiyle 25. Uluslararası Adana Film Festivali En İyi Erkek Oyuncu Ödülü’ne layık görülürken Samet rolünde karşımıza çıkan Denizhan Akbaba ise Tiyatro İkinciKat’ın “Üst Kattaki Terörist” oyunuyla 15. Direklerarası Tiyatro Ödülleri’nde Genç Yetenek Ödülü’nü kazanmıştı.

“Otis Tarda”nın dünya prömiyeri Avrupa’nın en prestijli film festivallerinden olan 20. Saraybosna Film Festivali’nde gerçekleştirilecek. Yapımın Türkiye’deki ilk gösterimi ise 10. Kısakes Film Festivali’nde yapılacak.

Otis Tarda Desteğinizi Bekliyor!

Tüm bunlarla birlikte yapım, post-prodüksiyon ve festival süreçleri için sizlerin desteğini bekliyor. Fongogo üzerinden fonlanacak kısa filme katkıda bulunmak için buraya tıklayabilirsiniz.

“Uğur, 18 yaşında annesi, üvey babası ve üvey kız kardeşi ile yaşayan şehirli bir çocuktur. Üvey baba Harun, avlanmaya düşkündür. Uğur’u da avlanma konusunda psikolojik bir baskı altında bırakmaktadır.

Bir gün av sırasında, Harun’un avlamak istediği nadir görülen Toy Kuşu ile karşılaşırlar. Uğur, Harun’a kendini kanıtlamak için kuşun peşinden tek başına gider. Kuşu, ormanda sapanla vurulmuş ve bir kapana yakalanmış hâlde bulan Uğur, onu almak üzereyken, 15 yaşındaki yerel halktan Samet çıkagelir. Kuşu sapanla o vurmuştur. Aralarında, kuşun kime ait olduğu, paylaşırlarsa kimin kuşun neresini alacağına dair gergin bir tartışma yaşanır.
İşler, Uğur’un kendinde olduğunu bilmediği içgüdülerini keşfetmesine ve istemediği bir yola sürüklenmesine kadar varır.”

Filmdeki Toy Kuşu Büyük Bir Emekten Oluşan Maket

Filmde dikkat çeken bir diğer unsur ise toy kuşu oldu. Tamamen maket olarak tasarlanan ölü kuşun gerçekçi görünmesi için 2 aydan uzun bir süre çalışmalar yapıldı. Görkem Usta ve Ubeyd Bayraktar öncülüğündeki prop tasarım ekibi, büyük prodüksiyonları aratmayacak bir incelikte çalıştılar.

Toy kuşunun gerçek anatomisi referans alınarak hazırlanan maket, prodüksiyonun en meşakkatli yanlarından biri oldu. Öyle ki Otis Tarda’nın bütçesinin %30′u bu tasarım için harcandı.

Otis Tarda filminin künyesi şu şekilde:
Yönetmen: Emre Öksüz
Senaryo: Emre Öksüz, Özgürcan Uzunyaşa
Yapımcı: Özgürcan Uzunyaşa
Görüntü Yönetmeni: Kağan Şahin
Sanat Yönetmeni: Nilsu Baldan
Prop Tasarımı: Görkem Usta, Ubeyd Bayraktar
Yardımcı Yönetmen: Tuba Üstündağ
Uygulayıcı Yapımcı: Ömer Saroğlu

[vc_images_carousel images=”22700,22701,22702,22703,22704,22705″ img_size=”full” title=”Filmden Görseller”]
spot_img
Soylenti
Soylenti
Söylenti Dergi'deki kurumsal, sponsorlu ve ortak yazarlı yazıların yayınlandığı profil.

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Magnum Fotoğrafçısı Elliott Erwitt: Sıradışı Perspektif

Magnum fotoğrafçılarının yeni yazısında Elliott Erwitt'in hayatına ve eserlerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.

You’ya Veda: Önceki Sezonda Neler Oldu?

You, beşinci sezonuyla son kez ekranlara gelirken, önceki sezonlarda neler oldu hatırlayalım.

Altı Çizilenlerde Bu Ay: Ahmed Arif | Hasretinden Prangalar Eskittim

Söylenti Edebiyat editörleri, Altı Çizilenler serisinde bu ay, doğum gününde, şiirin aykırı sesi, toplumcu gerçekçiliğin öncülerinden, Türk edebiyatının benzersiz şairi Ahmed Arif'e yer veriyor!

Orta Çağ Avrupası’nda Evlilik, Boşanma ve Eğlence Kültürü

"Ben senin için yaşamayı göze aldım" diyenleriniz varsa, itinayla "Sıkıysa Orta Çağ'da yaşasana" diyebilirsiniz çünkü bu çağda yaşamak sanıldığından çok daha zor.

HBO Max’te İzleyebileceğiniz Yapımlar

İşte HBO Max'te izleyebileceğiniz yapımlar.

Exulansis: Anlaşılamamanın Getirdiği Vazgeçiş

Exulansis, kişinin anlaşılamayacağını düşünerek kendini anlatmaktan vazgeçişini konu alır.

Şahane Hatalar : Kendi Maceranı Kendin Yarat

Sadece hataların sonuçlarına odaklanmak yerine, bu hataların insanları nasıl şekillendirdiğini ve nasıl birer öğrenme fırsatı sunduğunu ele alan sıra dışı kitap: Şahane Hatalar.

Yahya Kemal Şiirlerinde Yedi Farklı Tema

"İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar." Türk edebiyatına hayalinden kelimeler armağan ve miras bırakan Yahya Kemal Beyatlı.