Söylenti Radarında Bu Hafta: rody dünyada

spot_img

Söylenti Radarında Bu Hafta serisinin bu haftaki ismi: rody dünyada.

Açılımı “rekabet olmadan da yaşanır dünyada” olan rody dünyada grubu, 2017 yılında kurulmuştur. İlk olarak grubun solisti ve aynı zamanda ritim gitaristi Ümit Sergin ve elektrik gitaristi Abdülkadir Demirci tarafından kurulan grup, 2021 yılında bas gitarist Berkay Aykut‘un katılması ile üye sayısını artırdı.

Ümit Sergin ve Abdülkadir Demirci ikilisinin birlikteliği lise yıllarına kadar uzanmaktadır. İkili, lise yıllarında beraber gitar çalmayı öğrenmiş ve yaşadıkları yer olan Bursa’da müzik yaparak dostluklarını pekiştirmişlerdir. Üniversite dönemi ile araya giren üç yıllık bir aranın ardından ikili İstanbul’da tekrardan bir araya gelir ve asıl istedikleri şey olan müzik yapmayı devam ettirirler.

İlk başta bestelerini bağımsız bir şekilde müzik dünyasına paylaşan ikili, yaklaşık iki yıl boyunca sadece iki gitar ile kaydettikleri parçaları paylaştılar. Bu şekilde geçen iki yılın ardından grup büyüme kararı alır. Bu aşamada ise yolları üniversite döneminde tanışıp ilişkileri dostluğa dönen Berkay Aykut ile kesişir. Aykut, 2021 yılında gruba dahil olur.

Rekabet olmadan da yaşanır dünyada

Adı ile bile bir mesaj vermeyi ihmal etmeyen grubun şu ana kadar toplamda sekiz şarkısı bulunuyor. Bu şarkılar ise şu şekilde;

Bizden Olmaz, Türkü, Uçar Gider Hepsi, Bir Yaş Günün Daha, Yüzleşmek Bu Sonla, Keşif, Hazan ve son çıkan şarkıları Yok Sana Tamam.

Grubun en çok dinlenen şarkıları ise Türkü ve Bizden Olmaz. Türkü, birçok müzik sever tarafından grubun ilk dinlenen şarkısı diyebiliriz.

Vazgeç demiş insalar, ölümün o yardan olur

Grubun en sevilen şarkılarından biri olan Türkü, grubun ilk şarkılarından biridir. Dört yıl önce çıkan şarkının söz ve müziği Ümit Sergin’e, düzenlemesi ise Abdülkadir Demirci‘ye ait.

 

“Bu ne derin bir yaradır

Dikiş tutmaz, deva bulmaz

Yarim gitti ah sılaya

Şimdi n’apsam yeri dolmaz”

“Korkar oldum bir başıma kalmaktan”

Grubun son şarkısı Yok Sana Tamam, 8 Nisan 2022 tarihinde müzikseverlerle buluştu. Söz ve müziği grubun bas gitaristi Berkay Aykut‘a ait olan şarkının kapak görseli Emre Güngördü‘ye ait.

 

“Her son bir başlangıç

Bu bende bir saplantı

Bir parça sen

Elimdeyken

Kayıp giden

Sis basmış yüreğimde

İzi kalmış derinde

Gel kurtar”

Indie-folk türünde dikkat çeken müzikler yapan rody dünyada, rekabetten ve baskıdan kaçınan üyelerden meydana geliyor. Tam da bu yüzden bu zamana kadar müziklerini sürekli olarak bağımsız paylaşmış, kimselere dil dökmek zorunda kalmamışlardır. Besteledikleri parçalara baktığımız zaman, müzikleri ile adeta özgürleşiyor sanki rody dünyada. Grubun 2017 yılında kurulduğunu göz önünde bulundurursak gerek maddi sıkıntılar gerekse COVID-19 ile beraber gelen eve kapanmalar ile grubun bir çok sıkıntı yaşadığını tahmin edebiliriz. Fakat tüm bu sıkıntılar özgürlüğüne düşkün bu grubu yıldırmamış, pes ettirmemiş. Tam aksine kendi yollarında kendi yöntemleri ile ilerlemeye devam etmişlerdir. Hala da ilerlemeye devam ediyorlar.

Şu anda kemik dinleyici kitlesi bulunan grubun yakın zamanda daha da keşfedileceğini ve bu kemik kitlenin katlanarak büyüyeceğini düşündüğümüz rody dünyada grubunun diğer şarkılarını dinlemek için Spotify adresini ziyaret edebilirsiniz!


KAYNAKÇA

  • Öne çıkan görsel rody dünyada YouTube hesabından alınmıştır.
spot_img

Yorum Yap

Yorum girişi yapınız.
Adınızı girin

Magnum Fotoğrafçısı Elliott Erwitt: Sıradışı Perspektif

Magnum fotoğrafçılarının yeni yazısında Elliott Erwitt'in hayatına ve eserlerine doğru bir yolculuğa çıkıyoruz.

Star Wars Sith’in İntikamı: Bir Trajedinin Epik Kapanışı

Skywalker'ın öyküsü, galaktik düzenin çöküşünü, dostlukların sonunu ve aşkın trajedisini bir kez daha gözler önüne seriyor.

Macbeth Sendromu: Hırsla Yoğrulan Bir Kimliğin Çöküşü

Macbeth Sendromu, bireyin hırs uğruna kimliğini ve vicdanını yitirerek psikolojik çöküşe sürüklenmesini anlatan patolojik bir durumdur.

You’ya Veda: Önceki Sezonda Neler Oldu?

You, beşinci sezonuyla son kez ekranlara gelirken, önceki sezonlarda neler oldu hatırlayalım.

Altı Çizilenlerde Bu Ay: Ahmed Arif | Hasretinden Prangalar Eskittim

Söylenti Edebiyat editörleri, Altı Çizilenler serisinde bu ay, doğum gününde, şiirin aykırı sesi, toplumcu gerçekçiliğin öncülerinden, Türk edebiyatının benzersiz şairi Ahmed Arif'e yer veriyor!

Orta Çağ Avrupası’nda Evlilik, Boşanma ve Eğlence Kültürü

"Ben senin için yaşamayı göze aldım" diyenleriniz varsa, itinayla "Sıkıysa Orta Çağ'da yaşasana" diyebilirsiniz çünkü bu çağda yaşamak sanıldığından çok daha zor.

HBO Max’te İzleyebileceğiniz Yapımlar

İşte HBO Max'te izleyebileceğiniz yapımlar.

Exulansis: Anlaşılamamanın Getirdiği Vazgeçiş

Exulansis, kişinin anlaşılamayacağını düşünerek kendini anlatmaktan vazgeçişini konu alır.

Şahane Hatalar : Kendi Maceranı Kendin Yarat

Sadece hataların sonuçlarına odaklanmak yerine, bu hataların insanları nasıl şekillendirdiğini ve nasıl birer öğrenme fırsatı sunduğunu ele alan sıra dışı kitap: Şahane Hatalar.

Yahya Kemal Şiirlerinde Yedi Farklı Tema

"İnsan âlemde hayal ettiği müddetçe yaşar." Türk edebiyatına hayalinden kelimeler armağan ve miras bırakan Yahya Kemal Beyatlı.